Fotoworkshop

Torbjörn Thomsen är fotografen vars intresse för foto väcktes i föräldrarnas mörkrum med framkallning av svartvita bilder. Fotointresset övergick i vuxen ålder, tillsammans med ett stort naturintresse, till att fokusera på landskap- och actionfoto. Han är fjällguiden som arbetat med norrskensfoto i Abisko innan han landade i Borgafjäll.

Hans bilder syns på hemsidor såsom Länsstyrelsen, South Lapland, Dorotea kommun m.m.

Ta med dig kameran till BOW2019 och ta hjälp av Torbjörn för att lära dig mera om bildkomposition, kamerateknik och bildbehandling. Varje session inleds med en introduktion för att sedan ge dig möjlighet att själv testa och få individuell hjälp och feedback.

29 juni – Fotokurs 1 Bildkomposition

Vi går gemensamt igen de teoretiska grunderna för bildkomposition. Därefter får du, med hjälp av Torbjörn, möjlighet att själv testa. Den här kursen passar alla, oavsett vilken kamera du har.

29 juni – Fotokurs 2 Kamerateknik

Torbjörn går igenom grunderna för hur kameran fungerar och de inställningar som du bör ha koll på. För att få ut det mesta av kursen rekommenderar vi att du har en systemkamera med dig. Efter den teoretiska genomgången får du möjlighet att själv arbeta med din kamera under handledning av Torbjörn.

30 juni – Fotokurs 3 Bildbehandling

Här fokuserar vi på efterarbetet. Torbjörn visar grunderna i Lightroom och Photoshop. För att få ut det mesta av den här kursen rekommenderar vi att du har med dig en egen dator med Lightroom eller Photoshop installerat. Det finns demoversioner att ladda ner på nätet. Efter genomgången får du möjlighet att själv jobba med dina bilder på din dator under handledning av Torbjörn.